Kweepeerijs
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Wild
BereidingwijzeSchil en snijd de kweepeer in stukken. Doe in een grote pan met de suiker, een halve liter water, het kaneelpoeder en kaneelstokje. Kook de stukken kweepeer in ongeveer 45 minuten gaar. Schep ze uit de ‘siroop’ en bewaar de siroop. Pureer de kweeperen met 4 eetlepels siroop en laat afkoelen. Klop het eiwit stijf en spatel door de kweepeerpuree. Doe de kweepeerpuree in een ijsmachine en bereid volgens aanwijzing. Of schep de puree in een afsluitbare diepvriesbak, zet minstens 3 uur in de vriezer en roer ieder half uur om met een vork. Bewaar in een afgesloten plastic bak en haal uit de vriezer vlak voor het serveren.
- 1 Kweepeer
- 1 El Kaneelpoeder
- 1 Kaneelstokje
- 500 Gr Suiker
- 1 Eiwit