Chutney Van Kweepeer-goudrenet Met Rozemarijn En Peper

Aantal personen: 2 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Chutney Van Kweepeer-goudrenet Met Rozemarijn En Peper Bereidingwijze

Schil de kweepeer, snijd in partjes en in dunne plakjes. Doe in een koekenpan, voeg een scheutje water toe zodat de kweeperen net onder staan en voeg de suiker, de helft van de rozemarijn, veel versgemalen zwarte peper en de azijn toe. Kook de kweepeer in ongeveer 30 minuten bijna gaar, voeg steeds een scheutje water toe wanneer de stukjes bijna droog gekookt zijn. Schil de appel, snijd in partjes en in plakjes. Voeg toe en kook nog 15 tot 20 minuten, totdat ze gaar zijn en een beetje uiteenvallen. Breng eventueel verder op smaak met wat extra suiker en een drupje azijn. Prak grof en laat afkoelen. Roer de rest van de rozemarijn, 2 eetlepels koud water en een klein scheutje olijfolie erdoor. Serveer de chutney bij geitenkaasjes naar keuze, bijvoorbeeld Crottin en geitenbrie.

Boodschappenlijstje
  • 1 Kweepeer
  • Klein Bosje Rozemarijn, Fijngehakt
  • Zwarte Peper
  • Scheutje Wijnazijn
  • 1 Goudrenet Appel
  • Fruitige Frisgroene Olijfolie
Probeer ook eens...