Tonijnrolletjes

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Tonijnrolletjes Bereidingwijze

Duurtijd: 30 min Bereidingswijze 1. Snij de tonijn in flinterdunne plakjes. Kruid met peper uit de molen en fijn zeezout. Schil de komkommer en snij in fijne staafjes. Spoel en droog de rucola. 2 Snij het broodkruim in fijne reepjes en bak ze goudbruin in olijfolie. Leg op elk plakje tonijn een paar reepjes komkommer, enkele blaadjes rucola en 1 croûton. Rol stevig op. 3 Blancheer de spinazieblaadjes 1 minuut in gezouten water. Laat schrikken in koud water en goed uitlekken. Pureer met de olijfolie. Breng deze vinaigrette op smaak met wijnazijn, peper en zout. 4 Lepel wat vinaigrette bij de tonijnrolletjes en werk af met parmezaanschilfers. Serveer licht gekoeld maar niet ijskoud, als voorgerecht of als lunch.

Boodschappenlijstje
  • 300 Gram Verse Tonijn
  • 1 Kleine Komkommer
  • Handjevol Rucola
  • 4 Sneetjes Witbrood (zonder Korst)
  • Olijfolie
  • 100 Gram Parmezaanschilfers
  • 50 Gram Verse Spinazieblaadjes
  • 6 Eetlepels Olijfolie Extra Vergine
  • 1 Eetlepel Witte Wijnazijn
Probeer ook eens...