Twentse Boerenkoolschotel Met Prei
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSchep 3 bolletjes stamppot in het midden van een warm bord, druk in een van de bolletjes met de bolle kant van een sauslepel een kuiltje en schep de kalfsjusrondom de stamppot en in het kuiltje. Rangschik er de gebraden varkens-ribbetjes en de verwarmde rookworst op en garneer met een krokant plakje ontbijtspek en een blaadje veldsla. * Stamppot van boerenkool en prei Ingrediënten 600 g gesneden boerenkool 300 g prei 1000 g aardappelen 100 g olijfolie 150 g crème fraîche 200 g roomboter zout, vers gemalen peper Bereiding Kook de boerenkool gaar en blancheer de gesneden prei. Kook de aardappelen gaar en pureer ze. Vermeng de aardappelpuree met de boerenkool. Voeg de prei, crème fraîche, olijfolie en de boter toe en breng de stamppot met zout en peper op smaak. Meng alles goed door elkaar en maak het goed warm.
- 1200 Gr Stamppot Met Boerenkool En Prei*
- 160 Gr Kalfsjus (pot Of Pakje)
- 400 Gr Varkensribbetjes, Gebraden (ca. 8 Stuks)
- 120 Gr Verse Rookworst
- 4 Plakjes Ontbijtspek, Krokant Gebakken
- 4 Blaadjes Veldsla