Perentaartje Met Gorgonzola

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Perentaartje Met Gorgonzola Bereidingwijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de hele peren voorzichtig met een dunschiller en laat het steeltje zo mogelijk zitten. Snijd van de onderkant van de peren een klein kapje af en snijd met een scherp mes het klokhuis van onderaf weg. Snijd de peren voorzichtig van 1 cm onder de steelaanzet naar onder toe rondom in lange repen. Bij de steelaanzet blijven de repen vastzitten. Meng het citroensap met de gembersiroop en bestrijk de peren van binnen en buiten royaal met dit mengsel. Laat ze even liggen. Bekleed de vormpjes met het bladerdeeg. Druk het deeg aan de rand goed aan en snijd het overtollige deeg langs de bovenrand weg. Roer de gorgonzola los met de room en het ei en schenk dit mengsel in de taartvormpjes. Pak de peren een voor een bij het steeltje en laat ze van bovenaf losjes in de taartvormpjes zakken. Bestrijk ze met wat extra gembersiroop. Maal er wat zwarte peper boven en strooi de roze peperkorrels erover. Bak de taartjes in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen tot lauwwarm.

Boodschappenlijstje
  • 4 Lange Peren
  • Sap Van Een Halve Citroen
  • 3 El Gembersiroop
  • 4 Bladerdeeg Velletjes
  • 100 Gr Gorgonzola
  • 50 Ml Slagroom
  • 1 Ei
  • Versgemalen Zwarte Peper
  • 1 El Roze Peperkorrels, Gekneusd
Probeer ook eens...