Terrine Van Courgette Met Tomatensaus

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Terrine Van Courgette Met Tomatensaus Bereidingwijze

Was de courgettes en snij de uiteinden weg. Schil ze met een dunschiller: maak er dunne slierten mee en hou de schillen apart. Snij de geschilde courgettes in dunne ringen. Pel 1 teentje knoflook en stroop de dragonblaadjes af. Hak alles fijn. Los het maïszetmeel op in de melk. Breek de eieren en klop ze samen met het maïszetmeel stevig op. Breng op smaak met zout en peper. Doe nu de courgetteringen erbij samen met de knoflook en de dragon. Meng alles goed Verwarm de oven voor op 170 °C (gasstand 7). Bedek de bodem van een terrine (of vier kleine) met een deel van de courgetteschillen en laat de slierten over de randen van de schotel hangen. Giet het courgette-eierenmengsel erop. Plooi de overhangende slierten terug naar binnen en bedek het gerecht met de rest van de schillen. Vul de diepe ovenplaat met water en zet de terrine of de terrines erin. Laat 1 uur bakken. Maak intussen de tomatensaus klaar. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in stukjes. Verhit de olie in een pan. Doe de tomaten erin, samen met het tweede (niet gepelde) teentje knoflook, de tijm, de laurier en de rozemarijn. Stoof 15 minuten op een hoog vuur en roer geregeld. Haal de bereiding uit de vorm of vormen. Dien op met de tomatensaus. Dit gerecht is ook koud erg lekker.

Boodschappenlijstje
  • 4 Courgettes
  • 2 Knoflookteentjes
  • Half Bosje Dragon
  • 1 Tl El Maizena
  • 1 L Glas Melk
  • 4 Eieren
  • 6 Tomaten
  • 1 Koffielepel Olijfolie
  • 1 Tijm Takje
  • Half Laurier Blaadje
  • 1 Rozemarijn Takje
  • Zout En Versgemalen Peper
Probeer ook eens...