Lekkere Stamppot Met Herfstgroente

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Lekkere Stamppot Met Herfstgroente Bereidingwijze

Herfststamppot Bereidingstijd: 30 minuten 1.Schil 1 kilo aardappels, was en snij ze in grove stukken 2.Maak 500 gram spruitjes schoon en halveer ze 3.Schenk een laag water in een ruime pan, leg de aardappels erin met de spruitjes erop. Kook de aardappels met de spruitjes en wat zout ca. 25 minuten 4.Bak 150 gram gerookte spekreepjes uit 5.Schil 2 appels (Granny Smith), verwijder de klokhuizen met een appelboor en snij de appel in 8 ringen 6.Haal de spekjes uit de pan en bak de appelringen in het achtergebleven vet aan beide kanten 7.Hak 50 gram blanke hazelnoten grof en rooster ze goudbruin 8.Giet de aardappels en de spruiten af en bewaar het kookvocht 9.Schep 2 eetlepels boter en 100ml melk door het aardappel-mengsel, zet de pan terug op het vuur, totdat de melk warm is 10.Stamp het aardappelmengsel grof en voeg eventueel nog wat kookvocht toe. Breng op smaak met zout en peper 11.Schep de spekjes en de noten door de stamppot en verdeel de appel erover.

Boodschappenlijstje
  • 2 Appels , Granny Smith
  • 2 El Boter
  • Zout En Versgemalen Peper
  • 150 Gr Gerookte Spekreepjes
  • 100 Ml Melk
  • 500 Gr Spruitjes
  • 50 Gr Blanke Hazelnoten
Probeer ook eens...