Lunchsalade Met Witlof En Broodkrokantjes

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Salades

Lunchsalade Met Witlof En Broodkrokantjes Bereidingwijze

Duurtijd: 20 min Bereidingswijze 1. Roer een vinaigrette met de opgegeven ingrediënten. Hak de walnoten grof. Rooster de amandelen goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat afkoelen op keukenpapier. Snij de kaas in staafjes. 2. Maak de witlof schoon. Verwijder het bittere kroontje. Snij de struikjes in fijne reepjes. Schil de peren, snij ze in partjes. Besprenkel het witloof en de peren meteen met citroensap zodat ze niet verkleuren. Spoel de waterkers, pluk de blaadjes van de steeltjes. 3. Bak de plakjes bacon knapperig in een likje olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier. 4. Verdeel groenten, kaas en bacon over de borden. Lepel er wat vinaigrette bij. Werk af met walnoten, amandelen en broodkrokantjes. Serveer op kamertemperatuur.

Boodschappenlijstje
  • 4 Stronkjes Witlof
  • 1 Bakje Waterkers
  • 100 Gram Bacon
  • 100 Gram Blauwe Kaas (Fourme D'Ambert, Roquefort, Danish Blue...)
  • 2 Rijpe Peren
  • 4 Walnoten
  • 25 Gram Amandelen
  • Geroosterd Stukjes Brood
  • 1 Citroen
  • Olijfolie (extra Vierge)
  • Voor De Vinaigrette
  • 3 Eetlepels Olijfolie (extra Vierge)
  • 1 Eetlepel Citroensap Of Witte Wijnazijn
  • 1 Theelepel Vloeibare Honing
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...