Gevulde Visrolletjes
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeDuurtijd: 40 min Bereidingswijze 1. Klop het ei los met peper en zout. Bak in boter een dunne omelet. Snij ze in reepjes, zo breed als de tongfilets. Leg op vier visfilets een reepje omelet en rol op. 2. Spoel de bladspinazie en stoom hem heel kort. Beleg vier visfilets met spinazieblaadjes en rol op. 3. Pel de tomaten en verwijder de pitten. Verwarm ze in een pannetje en doe er de tomatenpuree, oregano, peper en zout bij. Schep een lepeltje tomatensaus op vier visfilets en rol op. 4. Zet al de visrolletjes in een lichtjes ingevette ovenschaal. Besprenkel ze met 1 à 2 eetlepels gesmolten boter. Zet ze 20 minuten in een op 180° C voorverwarmde oven. 5. Smelt 50 g boter en voeg er 50 g bloem aan toe. Leng aan met de visbouillon en de melk. Laat indikken terwijl u blijft roeren. Kruid de saus met peper en zout. Verdeel ze in twee gelijke porties. Voeg bij het ene deel de rest van de spinazie en de gehakte tuinkruiden, doe bij het andere deel de kurkuma en de kerrie. 6. Leg op elk bord drie verschillende tongrolletjes. Lepel er telkens wat warme spinaziesaus, kerriesaus en tomatensaus bij. Serveer met aardappelpuree of rijst.
- 12 Visfilets (tong, Schartong, Griet, Wijting... Als Het Maar Platvis Is)
- 300 Gram Bladspinazie
- 3 Tomaten
- Handvol Verse, Gehakte Kruiden: Bladpeterselie, Salie, Dragon, Dille
- 3 Dl Melk
- 3 Dl Visbouillon
- 1 Blikje Tomatenpuree
- 50 Gram Boter (+ Wat Extra Voor Het Bakken)
- 50 Gram Bloem
- 150 Ei
- 1/4 Theelepel Oregano
- 1/4 Theelepel Kurkuma
- 1/4 Theelepel Kerrie
- Peper En Zout