Appelkoeken
Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeDoe alle ingrediënten voor de bereiding van het omhulsel bij elkaar en kneed er een stevige deegbal van. Laat het deeg een kwartier op een koele plaats rusten. Schil intussen de appels, ontdoe ze van het klokhuis en bewaar de pitjes voor de afwerking. Snijd de appels daarna in snippers en besprenkel ze met wat limoen- of citroensap. Strooi wat bloem op een werkblad en rol de deegbal uit tot een ongeveer halve centimeter dikke lap. Snijd er 6 vierkanten uit en breng op de helft van een vierkant de appelvulling aan. Voeg vervolgens de suiker en de kaneel toe en vouw de pakketjes dubbel. Plak de randen met een beetje water aan elkaar. Smeer de appelkoeken in met het losgeklopte ei en strooi er de appelpitjes gelijkmatig over uit. Bak de koeken in ongeveer 20 minuten gaar in een tot 180 graden voorverwarmde oven.
- Omhulsel
- 200 Gr Speltmeel Of Bloem
- 100 Gr Roomboter
- 50 Ml Water
- 1 Mespuntje Zout
- Vulling
- 6 Zoetzure Appels
- Sap Van 1 Limoen Of Citroen
- 6 Tl Suker
- 1 Mespuntje Kaneel
- Afwerking