IJs Van Noga Met Chocolade

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Koen Slooijer » Type: Meer van het type: Anders

IJs Van Noga Met Chocolade Bereidingwijze

Zet een slakom in de koelkast zodat die dezelfde temperatuur heeft als de room. Zet de kom daarna in een andere slakom die u vult met ijsblokjes. Klop de room er in en laat even rusten. Rasp de chocolade of snij hem in heel kleine stukjes. Doe de chocolade in een kommetje en laat hem smelten in de microgolf oven of in een bain-marie. Giet de honing en de suiker in een pannetje en breng ze aan de kook op een klein vuurtje. Ondertussen klopt u de eiwitten op en voegt u er een snuifje zout aan toe. Als ze stevig zijn zet u het pannetje met honing en suiker op een hoger vuur, laat u het een minuutje koken en voegt u het mengsel bij de eiwitten en klopt u het geheel. Kaneel toevoegen en opnieuw mengen. Voeg beetje bij beetje de helft van de geklopte room toe aan de gesmolten chocolade. Mengen en het mengsel bij de zoete eiwitten voegen met de sesamzaadjes en opnieuw mengen. Giet het geheel in een bakvorm met een antikleeflaagje et zet drie à vier uur in de diepvries. Haal uit ijs het de vorm door hem in warm water te dompelen. Snij er plakjes en versier die met een blaadje munt, frambozen en aardbeiencoulis. De rest van de coulis dient u op en een sauskommetje.

Boodschappenlijstje
  • 25 Cl Vloeibare Room
  • 75 Gr Pure Chocolade
  • 1 Soeplepel Honing
  • 25 Gr Suiker
  • 3 Eiwitten
  • 1 Koffielepel Kaneelpoeder
  • 1 Soeplepel Sesamzaadjes
  • Verse Munt
  • 1 Doosje Frambozen
  • Aardbeiencoulis
Probeer ook eens...