Bavaroisetaart Met Asperges En Zoete Wijn

Aantal personen: 8 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Gebak

Bavaroisetaart Met Asperges En Zoete Wijn Bereidingwijze

Kook de asperges gaar in water met een beetje zout. Giet ze af, maar bewaar het kookvocht. Pureer ze met een beetje kookvocht tot een dik vloeibare massa (zo dik als gebonden soep). Week de blaadjes gelatine ca. 5 minuten in koud water. Roer de custard en 25 g suiker glad met de wijn en voeg toe aan de aspergepuree. Laat het geheel op een matig vuur onder goed roeren tot een gladde puree koken. Haal de pan van het vuur. Klop de eidooiers luchtig met de rest van de suiker en meng dit door de nog hete pudding. Knijp de gelatine uit en roer het door de pudding. Klop de slagroom luchtig en spatel het door de iets afgekoelde pudding. Bekleed de vorm met lange vingers en schenk de warme massa erin. Laat de taart in minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Boodschappenlijstje
  • 5 (witte) Asperges
  • Zout
  • 4 Gelatine Blaadjes
  • 25 Gr Custardpoeder
  • 75 Gr Suiker
  • 1 Dl Zoete Witte Wijn (Beaumes De Venise)
  • 100 Gr Eidooiers (ca. 4 Stuks)
  • 3.5 Dl Slagroom
  • 1 Pak Lange Vingers
Probeer ook eens...