Heerlijke Salade Met Appel, Blauwaderkaas En Walnoten

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Heerlijke Salade Met Appel, Blauwaderkaas En Walnoten Bereidingwijze

Bereiden Rooster de walnoten in een droge koekenpan 3-5 minuten op middelhoog vuur tot ze beginnen te geuren. Neem de walnoten uit de pan, hak ze grof en leg ze apart op een bordje. Verwijder met een appelboor het klokhuis uit de appels en snijd ze in partjes. Besprenkel de partjes met de helft van het citroensap om verkleuren te voorkomen. Snijd de bleekselderij in stukken van 2-3 centimeter, houd wat fijne blaadjes apart. Klop de yoghurt en de olijfolie los met de rest van het citroensap. Breng op smaak met zout en (vers-gemalen)peper. Schep de veldsla, de appel en de bleekselderij om met de dressing. Schik dit op een bord, verdeel de walnoten erover, schep de blokjes gorgonzola erop en garneer de salade met wat bleekselderij.

Boodschappenlijstje
  • 50 Gram Walnoten
  • 2 Appels
  • 1 Citroen, Uitgeperst
  • 6 Stengels Bleekselderij
  • 2 Eetlepels Griekse Yoghurt
  • 2 Eetlepels Olijfolie
  • 1 Zakje Veldsla
  • 100 Gram Gorgonzolakaas, Zacht, In Blokjes
Probeer ook eens...