Tarte Tatin Van Appel Met Ijs
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 200°C. Smelt in een koekenpan met dikke bodem de boter met suiker en laat dit mengsel goudbruin karameliseren. Voeg de rum toe en roer alles glad. Doe de karamel in een ovenvaste (liefst ijzeren) vorm (geen springvorm) van circa 22 cm. Druk de appels met de bolle kant onder in de karamel. Zet de plakken bladerdeeg aan elkaar en bedek de vorm met het deeg. Vouw uitstekende punten van het deeg aan de rand naar binnen tot de karamel. Bak de tarte tatin 20-25 minuten midden in de hete oven of tot het deeg goudbruin is. Keer de taart op een schaal en snijd hem in punten, of laat de taart heel. Serveer met een berg bolletjes Toffee Tijd ijs en garneer met de gehakte noten en/of blaadjes verse munt of citroenmelisse.
- Bak Hertog Toffee Tijd
- 100 Gr Zachte Boter
- 100 Gr Fijne Suiker
- 2 El Bruine Rum
- 3 Kleine Geschilde Appels, Van Klokhuis Ontdaan En Gehalveerd
- 6 Plakken Bladerdeeg
- 75 Gr Hazelnoten, Geroosterd En Grof Gehakt
- Verse Munt Of Citroenmelisse Om Te Garneren