Entrecote Met Portsaus

Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Entrecote Met Portsaus Bereidingwijze

Laat het vlees ongeveer tien minuten buiten de koeling op kamertemepratuur komen. Wrijf het in met peper, niet met zout. Smelt de boter in de pan, en snijd ondertussen de champignons in dikke plakken en de ui in ringen. Bak de entrecôte aan 1 kant helemaal bruin in ongeveer 3 tot 4 minuten en draai hem dan om. Doe de champignons en ui erbij. Aan de andere kant moet je hem niet helemaal bruin bakken, 3 minuten is genoeg. Het vlees komt het beste tot zijn recht als het vanbinnen net niet gaar is. Leg de lendenbiefstuk op een warm bord met alufolie erover om het warm te houden (of zet het in een op 80 graden voorverwarmde oven). Blus de ui en champignons af met rode port. Laat het inkoken tot de saus stroperig wordt. Serveer de saus over de entrecote.

Boodschappenlijstje
  • 2 Entrecôtes (lendenbiefstuk)
  • 125 Gram Champignons
  • 1 Ui
  • 50 Gram Boter
  • Peper En Zout
  • Flinke Scheut Rode Port
Probeer ook eens...