Paprika Roomsaus [voor Gevogelte]

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Paprika Roomsaus [voor Gevogelte] Bereidingwijze

Ontpit de paprika's en snij ze in de lengte in reepjes, snij er vervolgens met een breed mes de schil af. Snij het vruchtvlees in stukjes. Smelt wat boter en stoof de stukken paprika kort aan tot ze glazig worden. Giet water bij tot ze mooi onderstaan, voeg de koriander en rozemarijn toe, draai het vuur lager en laat zo'n 30 minuten sudderen. Duw vervolgens alles door een zeef en hou het sap apart. Smelt weer wat boter in dezelfde pan en strooi er een el bloem in roer eerst van het vuur wat paprikasap door de bloem, daarna terug op het vuur de rest van het sap. Leng onder voortdurend roeren aan met melk tot de saus mooi glad is, strooi er de peterselie door en kruid met witte peper en zout. Werk af met de room.

Boodschappenlijstje
  • 1 Gele, Rode En Groene Paprika
  • Enkele Blaadjes Verse Rozemarijn
  • Theelepel Korianderkorrels
  • Verse Peterselie
  • Water, Melk
  • 1 Dl Room Of Room Alternatief
  • Boter, Bloem
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...