Witlofsoep
Aantal personen: 6 » Keuken: Anders » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Soepen
BereidingwijzeDit is echt een makkie, gezonde kost met een écht Belgisch product...witloof. Stoof het witloof en de aardappelstukjes samen met de sjalotten aan in wat boter, kruidt flink met peper en zout. Voeg de bouillon toe en laat zo'n 30 minuten zachtjes sudderen. Mix de soep en roer er de room onder. Strooi er wat vers gehakte peterselie over en serveer in diepe grote borden. Lekker met een dikke snee boerenbrood, echt een stukje Belgium!
- 300 Gr Witlof, In Reepjes Gesneden
- 2 Kleine Aardappelen (bintjes), In Stukjes
- 3 Sjalotten, Fijngehakt
- 1.5 L Kippenbouillon, Van Blokjes
- 1 Dl Room
- Gehakte Peterselie
- Boter
- Peper En Zout