Gepofte Aardappel Met Garnalen En Prei

Aantal personen: 4 » Keuken: Anders » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Gepofte Aardappel Met Garnalen En Prei Bereidingwijze

Duurtijd: > 50 min 1. Boen de aardappelen schoon, wikkel ze in plasticfolie en stoom ze half gaar. Verwijder de folie. Strooi een laag grof zeezout op een bakplaat, zet er de aardappelen op en laat ze in de oven op 125¡ C verder gaar worden. 2. Halveer de aardappelen in de lengte en hol ze uit. 3. Maak de prei goed schoon. Snij 10 cm van het preiwit in fijne julienne en de rest in fijne ringen. Stoof de ringen aan in 25 g roomboter. Doe er het kruim van de aardappelen bij en maak fijn met de pureestamper. Doe er de room bij, kruid flink met peper, zout en nootmuskaat en laat al roerend even koken. Hou warm. Frituur de julienne van prei heel kort in hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier. 4. Klop de eieren los, kruid ze naar smaak en doe er de fijngesneden bieslook bij. Bak er in de resterende boter een smeu?ge omelet van. 5. Vul de vier aardappelhelften met preipuree, leg er een stukje omelet op en verdeel er de grijze garnalen over. Werk af met de gefrituurde prei.

Boodschappenlijstje
  • 2 Flinke Polderaardappelen
  • Flinke Prei
  • 25 + 10 Gram Roomboter
  • 20 Cl Verse Room
  • Peper En Zout
  • Nootmuskaat
  • 2 Eieren
  • Verse Bieslook
  • 200 Gram Grijze Garnalen
Probeer ook eens...