Schorsenerenrolletjes
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeWas en schil de schorseneren. Snijd ze daarna in stukken van ongeveer 10 centimeter en leg ze direct in water waarin wat melk of azijn is toegevoegd. Kook ze in 15 minuten gaar en laat ze uitlekken. Verwarm de oven voor op 200º C. Vet een ovenschaal in met een stukje boter. Rol de stukjes schorseneer elk in een plakje ham en leg ze naast elkaar in de ingevette ovenschaal. Maak nu de kaassaus. Rasp de kaas. Smelt de boter en voeg al roerend de bloem toe. Schenk er al roerend het water, de melk of bouillon aan toe totdat een gladde saus is ontstaan. Laat dit kort doorkoken. Haal de pan van het vuur en voeg het grootste deel van de geraspte kaas toe. Breng de saus op smaak met zout en peper. Schenk deze saus over de ingerolde stukjes schorseneer en bestrooi het geheel met de overgebleven kaas. Bak deze ovenschotel midden in de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Strooi er net voor het opdienen wat paprikapoeder en wat klein gesnipperde peterselie over.
- 500 Gr Schorseneren
- 200 Gr Gesneden Achterham
- 150 Gr Geraspte Belegen Kaas
- Paprikapoeder
- Scheutje Azijn Of Melk
- Boter
- Halve L Water, Melk Of Vleesbouillon
- 40 Gr Boter
- 40 Gr Bloem
- Zout En Peper Naar Smaak
- Peterselie