Cornish Splits (zoete Broodjes)
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Carolien van Wessel » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeIn een kopje de gist in de melk oplossen en de suiker toevoegen. Bloem en zout in een andere kom zeven en de afgekoelde, gesmolten boter toevoegen. Het gistmengsel aan het bloemmengsel toevoegen en op een bebloemd oppervlak leggen. Kneden tot het deeg glad en elastisch is. Het deeg in een met olie ingevette kom leggen, afdekken met een schone theedoek en op een warme, tochtvrije plek 45 minuten laten rijzen. 3Het deeg op een vers bebloemde plank leggen en tot 9 ballen vormen. De ballen deeg in een beboterde en met bloem bestrooide vierkanten ovenschaal van 23 cm leggen. Afgedekt nogmaals 15 minuten laten rijzen. De oven voorverwarmen op 220 graden of gas stand 7 vervolgens 415 tot 420 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de broodjes bruin en uitgezet zijn.
- 1 Theelepel Bakkersgist
- 300 Ml Melk (45°C)
- 1 Eetlepel Suiker
- 375 Gram Witte Bloem
- 1/4 Theelepel Zout
- 30 Gram Afgekoelde Boter