Vlierbes-pruimenchutney

Aantal personen: 1 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders

Vlierbes-pruimenchutney Bereidingwijze

Was de pruimen, halveer ze en ontdoe ze van hun pitten. Kneus een paar pitten en haal de witte kern eruit. Giet het zelfgemaakte vlierbessensap samen met de azijn in een ruime pan met een dikke bodem en voeg daaraan toe: de gehalveerde pruimen, de pitkernen en alle overige ingrediënten. Breng dit geheel aan de kook en temper het vuur. Laat de chutney ruim een half uur zachtjes doorkoken tot het vlierbessensap enigszins is ingedikt. Roer daarbij regelmatig met een houten lepel. Doe de chutney tenslotte in potten. Na twee weken bewaard te zijn, kan deze chutney geserveerd worden.

Boodschappenlijstje
  • 1.5 Kg Pruimen
  • 1 L L Vlierbessensap
  • 1 L Witte Azijn
  • 50 Gr Basterdsuiker
  • 250 Gr Rozijnen
  • 1 El Gemberpoeder
  • 1 Stukje Foelie
  • Mespuntje Nootmuskaat
  • 5 Kruidnagels
  • Geraspte Schil Van 1 Citroen
Probeer ook eens...