Mini Kalkoenbrochette

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Mini Kalkoenbrochette   Bereidingwijze

Voor de marinade, klop de sojasaus op met de kerriepoeder en het limoensap, vervolgens met de kokosmelk, peper en zout. Snij de kalkoenfilets in dikke repen, overgiet ze met de marinade en laat 2 uur marineren in de koelkast. Draai regelmatig om. Voor de kruidensaus: Stamp de pindanoten fijn en de vijzel, of hak ze in de cutter en meng er de fijngesnipperde koriander onder. Klop de mayonaise op, samen met de sojasaus en de kerriepoeder. Roer er het noten/koriander mengsel onder en zet in de koelkast. Laat de kalkoenrepen uitlekken, steek ze spiraalsgewijs op houten prikkers en bak ze mooi knapperig in de (grill)pan. Dien op met de gekoelde saus. Voor de rijstballetjes: Maak een mooie risotto, laat even afkoelen en maak hiervan balletjes. Maak in elk balletje een putje met de vinger en steek er een stukje mozzarella in en doe weer dicht. Wentel ze achtereenvolgens in bloem, opgeklopte eieren en paneermeel. Laat afkoelen en frituur ze 5 à 10 minuten in een niet té hete frituurolie.

Boodschappenlijstje
  • 600 Gr Kalkoenfilet Gemarineerd In
  • 1 Dl Kokosmelk
  • 1 El Sojasaus
  • 1 El Kerriepoeder
  • Sap Van 1 Limoen
  • 1 Bolletje Mozzarella, In Stukjes En Met Snuifje Curry
  • Voor De Kruidensaus -
  • 8 El Mayonaise
  • 1 El Sojasaus
  • 1 Koffielepel Kerriepoeder
  • Handvol Pindanootjes
  • 2 El Vers Gehakte Koriander
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...