Franse Mosterdsoep

Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: E. van Hilten » Type: Meer van het type: Soepen

Franse Mosterdsoep Bereidingwijze

Bereiding: Pel en snipper de knoflook. Snijd de aardappels in stukjes. Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg aardappels, 2 dl water, melk en bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Voeg de witte wijn en mosterd toe en pureer de soep met een staafmixer tot een glad mengsel. Warm goed door. Haal de soep van het vuur en roer de zure room erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel wat extra mosterd.

Boodschappenlijstje
  • 1 Knoflookteen
  • 200 Gram Geschilde Aardappelen
  • 1/2 Eetlepel Olijfolie
  • 3 Dl Melk
  • 1 Bouillonblokje
  • 1 Dl Witte Wijn
  • 1 Eetlepel Grove Mosterd
  • 2 Eetlepels Zure Room
Probeer ook eens...