Gepaneerde Kipreepjes
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Rijst
BereidingwijzeDep de kipfilet droog met keukenpapier, snijd ze in lange repen. En gaar ze voor in de magnetron, op vol vermogen gedurende 6 minuten of kook ze in bouillon gedeeltelijk gaar in 4 minuten. Schenk de pikante chilisaus in een diep bord en wentel de kip door de saus. Doe in een ander bord een theelepel chilipoeder en een ruime hoeveelheid paneermeel. Wentel de kipfilet met de saus door dit mengsel. Steek de barbecue aan en laat de kooltjes gloeien. Verwarm, op een aluminium schaal, 3 eetlepels margarine en bak de kipreepjes om en om bruin. Of leg ze op een ingevet rooster en draai ze na ongeveer 4 minuten zodat de andere kant bruin kan worden. Kook intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Kook de broccoli in kokend water met wat zout in 10 minuten gaar, doe er na 6 minuten de maïs bij en laat deze meewarmen. Serveer de gepaneerde kipreepjes met de barbecue saus, rijst en kleurrijke broccoli.
- 400 Gr Kipfilet
- Calvé Partysaus Chili
- Chilipoeder
- Kruidenpaneermeel
- Blue Band Culinesse
- 300 Gr Witte Rijst
- 500 Gr Broccoliroosjes
- Blikje Mais (425ml)
- Calvé Partysaus Barbecue