Country Frites

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders

Country Frites Bereidingwijze

Boen de aardappelen schoon onder stromend water en snijd de pitjes weg. Snijd de aardappelen in de lengte in plakken van ca. 1,5 - 2 cm en snijd de plakken in dikke repen. Doe de frites met 1 deciliter water in een magnetronschaal en kook ze afgedekt in de magnetron in ca. 7-8 minuten op vol vermogen bijna gaar. Laat de frites in een vergiet uitlekken en afkoelen. Dep ze droog met keukenpapier. Schenk het frituurvet in een wok en verhit het vet op matig hoog vuur tot er een witte damp af komt. Controleer met een stukje brood of het vet al heet genoeg is. Voeg een kwart van de frites aan het vet toe en frituur ze in ca. 3-4 minuten mooi goudbruin. Schep ze met een draadspaan eventueel een keer om. Schep de frites met een draadspaan in een vergiet bekleed met keukenpapier en laat ze uitlekken. Frituur de rest van de frites op dezelfde manier. Houd de gebakken frites warm in een oven van 100ºC. Doe de frites over in een schaal en strooi de Mexicaanse kruiden erover.

Boodschappenlijstje
  • 1 Kg Grote Vastkokende Aardappelen
  • Mexicaanse- Of Cajunkruiden
Probeer ook eens...