Andijviestamppot Met Blauwe Kaas

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Wild

Andijviestamppot Met Blauwe Kaas Bereidingwijze

Schil en was de aardappelen, snijd ze in stukken en leg ze in een ruime pan met een laag water. Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar, giet ze af en stamp er samen met de melk een dikke puree van. Roer er beetje bij beetje de schoongemaakte en in reepjes gesneden andijvie door, terwijl u de pan op een heel laag vuurtje laat staan. Verkruimel de blauwe kaas en roer deze als laatste door de stamppot, samen met wat versgeraspte nootmuskaat en zout en peper naar smaak. Voor een traditionele versie van deze stamppot met rauwe andijvie vervangt u de blauwe kaas door uitgebakken spekjes.

Boodschappenlijstje
  • 1.2 Kg Kruimige Aardappelen
  • 1 Dl Melk
  • 400 Gr Gesneden Andijvie
  • 150 Gr Blauwe Kaas
  • Versgeraspte Nootmuskaat
  • Zout En Peper Naar Smaak
Probeer ook eens...