Gegrilde Vis Met Witlofpuree

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Gegrilde Vis Met Witlofpuree Bereidingwijze

Duurtijd: 40 min Bereidingswijze 1. Maak de witlof schoon, verwijder het bittere kroontje onderaan. Beboter rijkelijk de binnenkant van een kookpan met dikke bodem. Leg er de witlofstruikjes in. Kruid met peper en zout en besprenkel met citroensap. Dek af en zet 20 minuten op zacht vuur, of tot de witlof goed gaar en lichtjes goudbruin gekleurd is. 2. Pureer met de keukenrobot of staafmixer. Meng met de kervel. Kruid eventueel bij met wat suiker, peper en zout. 3. Dep de visfilets goed droog. Kruid ze aan beide kanten met peper en zout. Bestrijk lichtjes met olijfolie. Rooster 3 à 4 minuten op de tafelgrill of in een grillpan. 4. Serveer meteen, met quenelles van witlofpuree en met aardappelpuree of gefrituurde patatjes.

Boodschappenlijstje
  • 4 Zeebaarsfilets (± 175 G)
  • 8 Stronkjes Witlof
  • Olijfolie En Boter
  • Citroensap
  • 2 Eetlepel Gehakte Kervel
  • Fijne Suiker
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...