Geboorte Muisjes-slagroomtaart

Aantal personen: 12 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Gebak

Geboorte Muisjes-slagroomtaart Bereidingwijze

Slagroomtaart maken is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk, kwam ik achter: Je maakt een beslag met volgens de aanwijzigingen op het pak van Soezie biscuitdeeg (veel eieren, een eetlepel melk en lang mixen). Daarna doe je het beslag in een beboterde en met bloem bestrooide vorm. Die zet je vervolgens ca 30 minuten in de voorverwarmde oven. De basis voor de slagroomtaart is klaar als deze mooi bruin van kleur is en je een sateprikker of vork droog blijft bij het inprikken. De taart laten afkoelen (bij mij zakte die gedeeltelijk wel weer in - maar dat bleek niet erg) en daarna horizontaal door midden snijden. Een suikersiroop maken en hiermee de snijvlakken insmeren (tremperen): in een pannetje suiker in water verwarmen tot het is opgelost. Omdat het een slagroomtaart is, dien je veel slagroom kloppen met wat suiker en slagroomversteviger. Dit gebruik je om een slagroomlaag tussen de twee helften van de taart te maken en de boven- en zijkant in te smeren. Vanaf nu kun je je eigen fantasie gebruiken om de taart te versieren met bijvoorbeeld (geroosterd) amandelschaafsel, vlokken, muisjes, slagroom, chocolade, etc...

Boodschappenlijstje
  • 250 Gram Meel Voor Biscuitdeeg (Soezie)
  • 4 Eieren
  • 1 Eetlepel Water
  • Veel Slagroom (minimaal 250 Ml)
  • Slagroomversteviger
  • Suiker
  • Extra Water
  • Versiering (geschaafde Amandelen, Chocolade, Muisjes, ...)
Probeer ook eens...