Oud-Hollandse Appelbeignets
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeOnmisbaar met oud en nieuw, oud-hollandse appelbeignets. Heerlijk! Bereidingstijd: 25 minuten 1.Klop de eieren los met 50 ml melk. Voeg het zelfrijzend bakmeel in gedeelten toe en roer dit tot een glad beslag. Voeg al roerend de rest van de melk of bier toe. 2.Schil de appels en snijd in plakken van ongeveer een centimeter. Besprenkel de plakken met citroen. 3.Verhit de frituurolie tot 180°C. Prik de appelplakken aan een vork, haal ze door het beslag en laat ze in de hete olie glijden. 4.Frituur 3 minuten tot ze goudbruin zijn. Keer ze één keer om met een vork. 5.Haal de appelflappen met een vork uit de olie en laat ze uitlekken in een met keukenpapier bekleed vergiet. Meng de suiker met kaneelpoeder en bestrooi de appelflappen ermee.
- 4 Appels , Elstar Of Goudrenet
- 50 Gr Suiker
- 2 Eieren
- 3 El Citroensap
- 300 Ml Melk (of 150 Ml Melk En 150 Ml Bier)
- 1 El Kaneelpoeder
- 250 Gr Zelfrijzend Bakmeel