Stoofpeertjessorbet

Aantal personen: 4 » Keuken: Fusion » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Stoofpeertjessorbet Bereidingwijze

Stoofpeertjes laten uitlekken, vocht opvangen. Stukjes peer met limoensap besprenkelen en in diepvriesdoos in diepvries zetten. Peer in minstens 3 uur laten bevriezen. Intussen stoofvocht van peertjes met port, kaneelstokje en suiker tot 150 ml laten inkoken. Siroop laten afkoelen en kaneelstokje verwijderen. In koelkast bewaren. Bereiden Vijgen in plakjes snijden en vier wijnglazen ermee bekleden. In keukenmachine of met staafmixer stukjes peer met portsiroop tot rulle sorbetmassa pureren. Sorbet snel in glazen scheppen en serveren.

Boodschappenlijstje
  • 2 Bakken Stoofpeertjes (a 400 G, Koelvak)
  • 1 El Limoensap
  • 100 Ml Rode Port
  • 1 Kaneelstokje
  • 4 El Donkere Basterdsuiker
  • 4 Verse Vijgen
Probeer ook eens...