Oosterse Blinde Vinken

Aantal personen: 4 » Keuken: Fusion » Geplaatst door: Sijbrand Groothuismink » Type: Meer van het type: Roerbakken

Oosterse Blinde Vinken Bereidingwijze

Snijd de ham in piepkleine blokjes. Schep de blokjes ham om met de mengsels van knoflook, uien en kruiden. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes. Verbrokkel de feta. Schep de stukjes ham, feta en shiitakes om met de sesamolie. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Spoel de schnitzels af, dep ze droog en snijd ze in de lengte door. Leg ze op een plank en bestrijk ze met mierikswortelroom. Verdeel het paddenstoelen mengsel over de schnitzels en rol de plakjes vlees op. Steek er prikkers in. Verhit de olie in de wok en braad de vinken rondom aan op hoog vuur. Haal de vinken uit de pan. Maak de wok schoon en giet de bouillon erin. Leg de vinken in een bamboemandje. Zet het mandje in de wok en stoom de vinken in 15-20 minuten gaar. Leg de vinken op de borden, giet er de hoisinsaus overheen en geniet van dit simpele, lekkere en originele recept.

Boodschappenlijstje
  • 100 Gram Uien
  • Paar Teentjes Knoflook
  • 100 Gram Gekookte Ham
  • 400 Gram Heel Dunne Varkens- Of Kalfsschnitzel
  • 100 Gram Gemengde Kruiden
  • 100 Gram Shiitakes
  • 100 Gram Feta
  • Peper
  • Zout
  • 2-3 Eetlepels Mierikswortel
  • 2-3 Eetlepels Sesamolie
  • 4-5 Eetlepels Arachideolie
  • 2 1/2-5 Dl Dashi -boullion
  • Hoisinsaus Voor Het Opdienen
Probeer ook eens...