Lasagna Met Kip En Kaassaus
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Eline Borgers » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 180 graden of op gasstand 4. vul een grote pan met wat zout en daarin de lasagne kook deze in ongeveer 8 tot 10 minuten gaar. giet deze daarna af en spoel ze met koud water af. In een grote sauspan op een middelhoog vuur de boter smelten en daarin ui en boter onder frequent roeren zacht bakken. Bloem en zout erdoor roeren en verwarmen tot het pruttelt. Bouillon en melk toevoegen en onder constant roeren 1 minuut laten koken. 1/2 van de mozzarella en 1/4 Parmezaanse kaas erdoor roeren. Kruiden met basilicum, oregano en zwarte peper. Van het vuur halen en apart zetten. 1/3 van de saus over de bodem van een ovenschaal van 22x33 cm verspreiden. 1/3 van de lasagnebladen, de ricotta en kip erover verdelen. 1/3 van de lasagnebladen over de kip leggen en overgieten met 1/3 van de saus, spinazie en resterende mozzarella en Parmezaanse kaas. Resterende lasagnebladen over de kaas leggen, met resterende saus overgieten en als laatste bestrooien met peterselie en 4 eetlepels Parmezaanse kaas. bak deze ongeveer 35 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven.
- 9 Stuks Lasagnevellen
- 125 Gram Boter
- 1 Stuks Ui Fijngesneden
- 1 Stuks Fijngesneden Knoflook Teentje
- 70 Gram Witte Bloem
- 1 Theelepel Zout
- 475 Ml Kippenbouillon
- 350 Ml Melk
- 425 Gram Mozzarella Geraspt
- 80 Gram Parmezaanse Kaas Geraspt
- 1 Eetlepels Verse Fijngesneden Basilicum
- 1 Eetlepel Verse Fijngesneden Oregano
- 1/2 Theelepels Theelepel Gemalen Zwarte Peper
- 500 Gram Ricotta
- 275 Gram Gekookt Kippenvlees In Blokjes
- 600 Gram Diepvriesspinazie Ontdooid En Uitgelekt
- 1 Eetlepel Peterselie
- 4 Eetlepels Geraspte Parmezaanse Kaas