Rode Kool

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders

Rode Kool Bereidingwijze

Snij de rode kool in stukken en was deze. Snij de ui en het spek. Maak een koekenpan heet en doe er de olijfolie in. Bak het spek, giet de olie af, doe de gesneden ui erbij en laat het sudderen. Voeg de bloem toe en dan de azijn, suiker en bouillon. Roer het mengsel door. Doe de kool erbij en laat het geheel ca. 15 min. koken. Zorg dat het niet overkookt. Zonodig nog wat bouillon toevoegen om aanbranden te voorkomen. Het gerecht is klaar als de kool zacht is.

Boodschappenlijstje
  • Een Halve Rode Kool
  • 4 Plakjes Spek
  • Halve Ui
  • 3 Theelepels Suiker
  • 4 Eetlepels Azijn
  • 1 Theelepel Bloem
  • 1 Kopje Bouillon
Probeer ook eens...