Appelcrunch
Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeDe margarine zachtjes laten smelten en daarna door de overige ingrediënten voor het kruimeldeeg mengen met behulp van een garde. Het mengsel kan dan voor 5 minuten de koelkast in om het iets steviger te laten worden. De appels van hun klokhuis ontdoen, eventueel schillen en in kleine stukjes snijden of hakken met behulp van een keukenmachine. De walnoten hakken en vermengen met de appels, rozijnen, appeldiksap, vanillepoeder en kaneel. Dit mengsel goed kneden. De taartvorm invetten met margarine of olie. De appelvulling hierin goed aandrukken. Vervolgens het losgewerkte kruimeldeeg losjes er overheen strooien. Het kruimeldeeg heel licht aandrukken. Bakken in de oven op ongeveer 200 °C. Na 50 minuten is de appelcrunch klaar. De tijd nemen om af laten koelen.
- Voor De Vulling:
- 1 Kilo Appels (goudreinet
- 100 Gram Walnoten
- 100 Gram Rozijnen
- 1,5 Dl Appeldiksap
- 1 Theelepel Vanillepoeder
- 1 Theelepel Kaneel
- Voor Het Kruimeldeeg:
- 175 Gram Bloem
- 50 Gram Volkoren Tarwemeel
- 125 Gram Basterdsuiker
- 125 Gram Harde Margarine
- Rasp Van 1 Citroenschil