Zeeuwse Bolus

Aantal personen: 1 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Brood-sandwiches

Zeeuwse Bolus Bereidingwijze

Werkwijze: Maak een gist deeg van de bloem, gist, witte basterdsuiker, citroenrasp, boter en het water. Laat het deeg 30 minuten rijzen. Kneed het deeg nog een keer goed door en verdeel het in 8-10 gelijke stukken. Meng in een kom de suiker met de kaneel, bestrooi het werkblad rijkelijk hiermee. Rol hierop de stukken deeg uit tot dunne rolletjes van ongeveer 25 cm lang en 1˝ cm dik. Rol ze op tot een spiraal en strooi de rest van de suiker erover. Leg de bolussen op een bakplaat welke is bekleed met bakpapier. Laat de bolussen nog eens 50 minuten rijzen op een warme plaats of in een oven van 40 Gr. Bak de bolussen in het midden van een voorverwarmde oven van 200 Gr C. in ca. 20 minuten gaat. Laat ze afkoelen.

Boodschappenlijstje
  • 275 Gram Bloem
  • 7 Gram Gist, Gedroogd
  • 15 Gram Witte Basterd Suiker
  • 80 Gram Boter
  • Halve Eetlepel Citroenrasp
  • 1.5 Dl Lauw Water
  • 125 Gram Suiker
  • 3 Theelepels Kaneelpoeder
Probeer ook eens...