Ratatouille

Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Ratatouille Bereidingwijze

Pel en snipper de ui, snijd de aubergines, tomaten, peren, pompoentjes en paddestoelen in grote dobbelstenen. Snijd de paprika in stukjes. Doe de olie in de (wok)pan, fruit daarin de gesnipperde ui, zonder dat deze verkleurt. Voeg de rest van de groenten en kruiden toe, doe het deksel op de pan en laat alles een uur sudderen. De ratatouille zo nu en dan omscheppen. Tegen het eind van de kooktijd het deksel van de pan nemen om het overtollige vocht te laten verdampen. Deze ratatouille kan ook koud gegeten worden. Ratatouille is het oudste recept dat stamt uit de veertiende eeuw.

Boodschappenlijstje
  • 4 Kleine Pompoentjes
  • 4 Paprika's
  • 400 Gr Bospaddestoelen (of Gekochte Oesterzwammen)
  • Grote Ui
  • 400 Gr Peren
  • 1 Dl Olie
  • 3 Aubergines
  • 400 Gr Tomaten
  • Knoflook
  • Tijmtakje
  • Peterselie
  • Zout En Versgemalen Peper
Probeer ook eens...