Pastei Uit Aardepot

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Pastei Uit Aardepot Bereidingwijze

Basis Meng het zout door het speltmeel en wrijf er de boter door. Draai hierbij het mengsel telkens om, zodat er veel lucht in komt. Zodra het geheel de structuur heeft aangenomen van fijn broodkruim, wordt het gebonden met drie eetlepels koud water. Kneed op een met bloem bestrooid werkblad het verkregen deeg glad en soepel. Maak er vervolgens een bal van en leg die verpakt in plastic folie 30 minuten op een koele plaats. Neem dan tweederde deel van het deeg en bekleed hiermee de ingevette en met paneermeel bestreken wanden en bodem van de pastei- of taartvorm. Vulling Stoof het vlees in de kruidige bouillon gaar. Wrijf de peperkorrels fijn in een vijzel en kruid hiermee het gestoofde vlees. Pel de ui en snijd die in grove ringen. Breek de cantharellen in stukken. Meng dit alles, samen met de amandelen, nootmuskaat, limoen- of citroensap en de bruine suiker, door elkaar en vul hiermee de basis van de pastei. Druk de vulling met een houten lepel licht aan. Kneed het resterende deeg nog even, rol het uit tot een lap en dek er de pastei mee af. Druk de deeglap aan, zodat deze goed aansluit op de vulling. Eventueel kan de deeglap daarna worden bestreken met wat losgeklopt ei en worden versierd met restjes deeg. Bak de pastei tenslotte in 45 minuten bruin en gaar in een tot 175 graden voorverwarmde oven. De pastei kan zowel warm als koud worden geserveerd.

Boodschappenlijstje
  • Basis
  • 1 Flinke Mespunt Zeezout
  • 175 Gr Spelmeel Of Bloem
  • 85 Gr Boter
  • 3 El Koud Water
  • Paneermeel
  • Vulling
  • 250 Gr Soepvlees Of Kippenvlees
  • Kruidige Bouillon (zelfgetrokken Of Van Een Bouillonblokje)
  • 1 Tl Peperkorrels
  • Flinke Ui
  • 4 Cantharellen
  • 1 El Gebroken Amandelen
  • Mespuntje Nootmuskaat
  • 1 El Limoensap Of Citroensap
  • 1 Tl Bruine Basterdsuiker
  • Ei
Probeer ook eens...