Stamppot Andijvie

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Stamppot Andijvie Bereidingwijze

Breng in een grote pan een laagje van 5 cm water met ½ theelepel zout aan de kook. Schil de aardappelen en snijd groene plekken en pitten weg. Was de aardappelen en snijd ze in stukken van gelijke grootte. Doe ze in de pan en breng dit aan de kook. Kook de aardappelen in 20 - 25 minuten gaar. Was de struik andijvie. Snijd de andijvie te beginnen bij het uiteinde in smalle repen. Was de groente nogmaals in een vergiet. Snijd de kaas in blokjes. Breng de melk aan de kook. Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen fijn en roer beetje bij beetje de melk erdoor. Klop de puree luchtig en roer de andijvie, de mosterd, de blokjes kaas en de noten erdoor. Verwarm de stamppot nog even op een matig vuur tot de kaas begint te smelten. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Boodschappenlijstje
  • 1½ Kilo Aardappelen
  • 600 Gram Andijvie
  • 150 Gram Belegen Edammer Of Goudse Kaas
  • 3-4 Dl Halfvolle Melk
  • 2 Eetlepels Mosterd
  • 50 Gram Noten (bijvoorbeeld Pinda's Of Cashewnoten)
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...