Zuurkoolquiche
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Bart Rundervoort » Type: Meer van het type: Hartige taarten
BereidingwijzeDeeg laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Zuurkool laten uitlekken en beetje fijner snijden. Ananas laten uitlekken. Eieren loskoppen met room, kaas, zout en peper. Quichevorm bekleden met deeg. Katenspek over bodem verdelen. Zuurkool erover verdelen. Ananasschijven erop rangschikken. Roommengsel over zuurkool schenken. Opstaande randjes van deeg naar binnen vouwen. Quiche in ca. 25 minuten in midden van oven gaar en goudbruin bakken, eventueel afdekken met aluminiumfolie als quiche te bruin kleurt. Lekker met kropsla.
- 5 Plakjes Deeg Voor Hartige Taart
- 1 Zakje Zuurkool
- 1 Blik Ananasschijven
- 5 Eieren
- 1 Bekertje Slagroom
- 100 Gram Gemalen Belegen Kaas
- Zout En Peper
- 100 Gram Katenspek