Eieren In Hambakjes
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeBereidingstijd: 20 minuten Verwarm de oven voor op 200 graden.Fruit de sjalotjes met de boter langzaam in een kleine braadpan op een middellaag vuur.Laat de sjalotjes niet kleuren.Voeg zodra de sjalotjes glazig zijn,de peterselie en vermouth toe.Bak nog 1 minuut op een middelmatig hoog vuur.Neem de pan van het vuur.Roer zure room,cayennepeper en peper erdoor.Bekleed een muffinbakplaat voor 6 muffins met een plak ham.De ham moet boven de and van de muffincup uitsteken.Zorg dat de hamlaag geen gaatjes bevat.Verdeel het sjalotmengsel over de bodem van de cups.Breek een ei boven elke cup.Bak 15 minuten in de oven tot de eiwitten gaar zijn en de eierdooiers nog vloeibaar.Serveer warm.
- 6 Gerookte Ham
- 6 Eieren
- 60 Gram Sjalotjes Gesnipperd
- 1 Eetlepel Boter
- 1 Eetlepel Fijngehakte Verse Peterselie
- 1 Eetlepel Droge Vermouth
- 2 Eetlepels Creme Fraiche
- Kwart Theelepel Vers Gemalen Zwarte Peper
- Zout
- Snufje Cayennepeper