Boerenjongensmuffins
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 180 graden en vet de muffinvorm in met boter. Zeef de bloem met het bakpoeder. Voeg een snufje zout, de citroenrasp, de basterdsuiker en de specerijen toe. Meng in een andere kom het ei met de doormidden gesneden boerenjongens, de stroop, het vocht van de boerenjongens en de melk. Roer het ‘natte’ mengsel door het ‘droge’ mengsel. Doe dit zo kort mogelijk, klontjes zijn niet erg. Vul de bakjes van de muffinvorm (voor 12 muffins) voor driekwart en bak de muffins in 15 tot 20 minuten gaar.
- 300 Gr Bloem
- 250 Gr Donkerbruine Basterdsuiker
- 50 Ml Schenkstroop
- 75 Ml Melk
- 75 Ml Vocht Van De Boerenjongens
- 2 Tl Kaneel
- 1 Tl Kruidnagelpoeder
- Halve Tl Nootmuskaat
- Halve Tl Gemberpoeder (djahé)
- Halve Tl Kardemompoeder
- Halve Tl Zwarte Peper
- 1/ Ei
- 1 Borrelglas Uitgelekte Boerenjongens
- Half Zakje Bakpoeder
- Rasp Van 1 Citroen
- Boter
- Zout