Konijn Met Kappertjes
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Wild
BereidingwijzeKruid het konijn met peper en zout en bak het aan alle kanten bruin in boter. Overgiet met het citroensap, honing, bier en groentesap. Voeg er de tijm en de in julienne van de citroenschil aan toe, laat het geheel 2 uurtjes zeer zacht garen. Voeg na 1 uur de champignons (middendoor gesneden) aan toe. Voeg op het laatst de verse spinazie, kappertjes en gember aan toe. Bind eventueel het geheel met maïzena. Serveer met pasta. ik gaf er ook halve peertjes bij. Gekookt in 5 dl witte zoete wijn, 1 el suiker en 2 el citroensap. Daarna bestoven met wat kaneel en even onder de grill. Snij daarbij 2 peertjes in blokjes en stoof die kort aan in boter, blus met het kooknat van de halve peertjes en roer er 1 el honig door, laat dit inkoken tot een gelei. Leg een schepje van deze gelei onder de peertjes
- Konijn, In Stukken Gesneden
- 2 Witbiertjes, Hoegaarden, Wittekerke...
- 1 Liter Groentebouillon, Blokjes
- Sap Van 2 Citroenen
- 4 El Acaciahoning
- 8 Takjes Tijm
- 1 Bakje Champignons
- 200 Gr Verse Spinazie
- 2 El Kappertjes
- 1 El Verse Gember, Fijngehakt
- 1 El Maizena
- Boter, Peper En Zout