Kruisbessentaart

Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Gebak

Kruisbessentaart Bereidingwijze

Taartdeeg Meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar tot de gewenste structuur is ontstaan. Mocht het deeg wat te droog zijn, dan kan er wat extra water aan toegevoegd worden. Laat het deeg een uur rusten. Vet een taartvorm licht in en bekleed deze met het deeg. Vulling Pureer de kruisbessen en voeg de suiker er aan toe. Houd een aantal kruisbessen achter voor de versiering. Het verkregen sap vermengen met de maïzena en het mengsel 2 tot 3 minuten zachtjes laten koken. Laat het daarna iets afkoelen. Schenk de licht afgekoelde vulling over het deeg. Vermeng daarna de losgeklopte eidooier met de crème fraîche. Versier met dit mengsel én een aantal kruisbessen de bovenkant van de taart. Bak de taart in een oven van 175 graden in circa 40 minuten gaar.

Boodschappenlijstje
  • Taartdeeg
  • 200 Gr Bloem
  • 40 Gr Suiker
  • 100 Gr Roomboter
  • 1 Ei
  • 1 Mespuntje Zout
  • Ca. 4 El Koud Water
  • Vulling
  • 1 Kg Kruisbessen
  • 450 Gr Suiker
  • 60 Gr Maizena
  • 1 Eidooier
Probeer ook eens...