Bramen Yoghurtijs

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Bramen Yoghurtijs Bereidingwijze

Zomerfruit en ijs is toch een geweldige traktatie! Yoghurtijs bevat bijna geen vet, en als je Griekse, Turkse of volle yoghurt gebruikt heb je toch een volle smaak. Was de bramen en laat ze goed uitlekken. Je wilt immers geen waterkristallen in je ijs. Pureer het fruit met de blender. Eventueel kan je ze door een zeefdoek halen, dan ben je alle pitjes kwijt. Mix de suiker erdoor en vervolgens de yoghurt. Zet het mengsel even weg in de koelkast, dan is het makkelijker om het ijs te maken. Doe het mengsel een minuut of 30 in de ijsmachine. Zelf merk ik dat ik voor wat extra vrieskracht het mengsel aan het eind nog even in de vriezer zet, om het vervolgens nog even verder los te kloppen. Serveer het bramenijs eens creatief op wat lange vingers. Zo ziet je dessert er echt geweldig uit

Boodschappenlijstje
  • 400 Ml Griekse Yoghurt
  • 250 Gram Verse Bramen
  • 70 Gram Kristalsuiker
  • Scheutje Citroensap
Probeer ook eens...