Wafels
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
Bereidingwijze1. Verwarm het wafelijzer goed voor (bv Tefal met ruitjes). 2. Laat de boter smelten (bv in magnetron) en zeef de bloem en de bakpoeder in een kom. Doe vervolgens de suiker en vanillesuiker erbij en voeg de eieren en de boter toe. 3. Voeg vervolgens de melk geleidelijk aan toe en roer ondertussen tot er een glad mengsel ontstaat. 4. Vul een soeplepel met het beslag en verdeel dit over de wafelijzer. Doe het deksel dicht en wacht vervolgens een minuut. Draai dan het ijzer om en wacht weer een minuut en draai het daarna weer terug. 5. De wafels zijn nu klaar, maak ze af door er bijvoorbeeld wat poedersuiker overheen te strooien.
- 500 Gram Bloem
- 25 Gram Suiker
- 2 Zakjes Vanillesuiker
- 1 Zakje Bakpoeder
- 4 Eieren
- 6 Dl Melk
- 250 Gram Boter