Kaaskroketten

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders

Kaaskroketten Bereidingwijze

1. Maak op de volgende manier een dikke bechamelsaus: 1.1 Doe de boter in een pannetje en laat het op een zacht vuurtje smelten. 1.2 Voeg ondertussen de bloem en meng het geheel goed door elkaar. 1.3 Doe vervolgens in een keer de koude melk erbij. 1.4 Breng het geheel al roerende aan de kook. 1.5 Laat het daarna nog 5 minuten doorkoken en blijf ondertussen constant doorroeren. 2. Neem vervolgens de pan van het vuur. 3. Voeg de eierdooiers samen met de geraspte parmsan toe aan de saus. 4. Kruid het geheel met wat peper. Gebruik geen zout, de parmsan is van zichzelf al zout. 5. Spreid het mengsel over een plaat om het volledig te laten afkoelen. 6. Klop het ei los in een diep bord. Doe de bloem en paneermeel ook in aparte diepe borden. 7. Snijd rechthoekige kroketten uit het, ondertussen koud geworden, mengsel. 8. Doe de kroketten eerst door de bloem, daarna door het ei en vervolgens door de paneermeel. 9. Doe dit eventueel 2 maal per kroket. 10. Laat de kroketten daarna ongeveer 3 a 4 uur op een koele plaats rusten. 11. Verwarm de frituurpan voor op 180 graden. 12. Bak de kroketten in het hete frituurvet tot ze goudbruin zijn. 13. Serveren met bijvoorbeeld stokbrood en salade.

Boodschappenlijstje
  • 50 Gram Boter
  • 50 Gram Bloem
  • 5 Dl Melk
  • 150 Gram Geraspte Parmezaanse Kaas
  • 2 Eierdooiers
  • Peper
  • Paneermengsel:
  • Bloem
  • Paneermeel
Probeer ook eens...