Taaie Wafels

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Maurits Veldtjans » Type: Meer van het type: Gebak

Taaie Wafels Bereidingwijze

Alle ingrediënten samen mengen tot een soepel deeg. Ongeveer 30 tot 60 minuten laten rijzen. De wafels bakken tot ze licht bruin zijn in een wafelijzer met kleine putjes, het zogenoemde stroopwafelijzer. Laten afkoelen op een taartrooster. Deze wafels zijn hard als ze pas gebakken zijn, even laten afkoelen en ze worden "taai". Bewaar ze in een plastiek zak zodat ze taai blijven. De wafels worden gegeten met roomboter en bruine of witte basterdsuiker.

Boodschappenlijstje
  • 500 Gram Bloem
  • 225 Gram Boter
  • 2 Eieren
  • 250 Gram Melk
  • 100 Gram Verse Gist
  • 1 Dopje Vanille Extract
  • 5 Gram Zout
Probeer ook eens...