Boerenjongens Uit De Oven
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in. Verwarm de melk samen met de slagroom tot het net niet kookt. Haal de pan van het vuur, splijt het vanillestokje en schraap de zaadjes in het roommengsel (of voeg het zakje vanillesuiker toe). Voeg de rest van het stokje toe. Laat het geheel tien minuten trekken en verwijder het stokje weer. Klop de eieren met de suiker schuimig. Voeg ze, al kloppend, samen met de kaneel en de boerenjongens aan het roommengsel toe. Zet de sneetjes brood rechtop in de ovenschaal en giet het mengsel erover. Plaats de schaal in de oven en laat het ongeveer 40 minuten bakken. Roer intussen de maizena met wat slagroom glad. Voeg de rest van de slagroom toe, samen met de suiker en het vocht van de boerenjongens. Verwarm de saus op een zacht vuurtje, tot deze iets is ingedikt
- 300 Ml Melk
- 250 Ml Slagroom
- 40 Gr Suiker
- 1 Tl Kaneel
- 4 Eieren
- 1 Ciabatta Of Stokbrood, In Plakjes Gesneden
- 1 Borrelglas Uitgelekte Boerenjongens
- 1 Vanillestokje Of Zakje Vanillesuiker
- Boter
- Geschaafde Amandelen
- Voor De Saus;
- 250 Ml Slagroom
- 50 Gr Suiker
- 340 El Vocht Van De Boerenjongens