Gebakken Ananas Met Vanille Mousse

Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Gebakken Ananas Met Vanille Mousse Bereidingwijze

Voor 10 pers. Doe de Vanille Mousse in een planeetmenger en klop de moussse op de hoogste stand op (gedurende 5 à 9 minuten). Schep de mousse in een schaal en plaats de mousse minimaal 2 uur in de koeling. Maak de ananassen schoon en halveer ze overdwars, herhaal dit nogmaals en verwijder de kern. Snijd nu elke kwart ananas in drie repen en leg ze in een schaal. Bestrooi de ananasrepen om en om bruin in een pan met een teflonlaag en leg ze opnieuw ine een schaal. Bestrooi de ananasrepen met de rietsuiker en laat het geheel ca. 10 minuten intrekken. Bak de ananasrepen om en om bruin in een panmet een teflonlaag en leg ze opnieuw in een schaal. Als alle ananas gebakken is blus dan de pan af met het sinaasappelsap en de Cointreau. Snijd de vanillestokjes open en voeg deze toe aan het vocht, laat het geheel afkoelen. Verdeel de ananasrepen over de borden en giet het kookvocht erover. Schep met een lepel of ijsknijper hierop mooie quenelles van de Vanille mousse en garneer de desserts met een Oost-Indische Kers bloem.

Boodschappenlijstje
  • 5 Dl Grandessert Vanille Mousse
  • 3 Ananassen
  • 100 Gram Rietsuiker
  • 80 Gram Cointreau
  • 2 Dl Sinaasappelsap
  • 2 Vanillestokje
  • 10 Oost-Indische Kers Bloemen
Probeer ook eens...