Bessencompote

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders

Bessencompote Bereidingwijze

Rits de aalbessen van de steeltjes. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Was het fruit. Hou van elke bessensoort een eetlepel apart voor de garnering. Neem nog 6 kleine aardbeien voor hetzelfde doel. Snij het steeltje citroengras in kleine stukjes. Doe die samen met de suiker in de kom van de mixer en maal ze uiterst fijn. Het citroengras moet verdwijnen in de suiker. Schep dit mengsel door het fruit. Verdeel het fruit in een ronde lage bakvorm van 30 cm doorsnede. Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de vorm gedurende 10 minuten in de warme oven tot het fruit gaar is. Haal de vorm uit de oven. Verdeel de rest van het fruit erover. Laat de compote afkoelen en zet in de koelkast. Serveer met wat opgeklopte room of met een bolletje vanilleroomijs.

Boodschappenlijstje
  • 50 Gr Suiker
  • 200 Gr Bosbessen
  • 200 Gr Braambessen
  • 200 Gr Aalbessen
  • 150 Gr Kleine Aardbeien
  • Half Citroengrassteeltje
Probeer ook eens...